21 tjänster och 15 specialister till ditt företags förfogande

Under de senaste 25 åren har vi skapat och drivit en rad framgångsrika företag: Ljud&Bildskolan, IntraSystem, Lunarstorm, Retriever, VästMedia och Sveriges Ridgymnasium. Under åren har vi naturligtvis träffat en rad mycket duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor. Nu samlas en del av dem under namnet CoolCompany för att hjälpa små och medelstora företag att komma lite längre. CoolCompany har egentligen funnits hos oss sedan 1999. Då skapades bl a CoolPlayer, en svensk version av YouTube. 

 

 

Omvärldsbevakning m m

Konsten att inhämta information, förpacka den på ett aptitligt sätt och sedan leverera till era nyckelmedarbetare.

 • 1

  Omvärldsbevakning

  En av våra absoluta specialiteter är omvärldsbevakning. I vår historik finns skapandet av bevakande bolag som Infobilis, Retriever AB och tjänsten Overview (numera Mynewsflash).

  Vill du ha researchhjälp gällande konkurrenter, produkter, tjänster, personer - ja allt. Vi levererar. Vill du ha löpande kontroll på vad som skrivs i media om en viss företeelse? Vi levererar. Vår specialist: Robert Bengtsson.

 • 2

  Utredningar

  Utredningar, undersökningar, konkurrentspaning, trendspaning, marknadsundersökningar – ja i princip allt som ni själva inte hinner med att gräva i. Vi gör grävjobbet och presenterar i önskat format – PowerPoint, Word, Excel. Våra specialister: Mia Lindeberg och Robert Bengtsson.

Företagsutveckling

Att bygga ett företag handlar mycket om Ordning & Reda, arbetsglädje och kreativitet. Vi ger dig verktygen.

 • 3

  Appar och webbtjänster

  Våra specialister hör till den svenska eliten: Clifford Wetterlund, Jonas Lindeberg och Rickard Eriksson. (Schenker, Eton, Saltside, Lunarstorm) Dessa tjänstgör i fas ett med arkitektur, funktioner och grafisk utformning. Själva bygget görs sedan på byrå i Varberg eller Göteborg. Du är byggherre. Vi har ansvar som totalentreprenör.

 • 4

  Digitalisering

  Vi går igenom ditt företags digitala rutiner. Vad finns? Vad saknas? Hur kommunicerar ni med kunder, personal och myndigheter? Vad bör förändras? Vi gör en analys och föreslår förändringar/förbättringar. Digitalisering bidrar till utveckling och effektivisering av existerande företagsprocesser. Det är inte antalet appar och Ipads som avgör hur digitaliserade ni är. Det är planeringen och genomförandet som bidrar till utvecklingsvärdet. Den 25 maj 2018 träder dataskyddsförordningen i kraft. Kanske måste ditt företag utse ett dataskyddsombud. Våra specialister: Robert Bengtsson, Rickard Eriksson och Clifford Wetterlund

 • 5

  Startup

  Har du en affärsidé som du vill studsa med oss? Gillar vi idén så kan vi koppla ihop dig med affärsutvecklare och finansiärer. Våra specialister: Rickard Eriksson och Robert Bengtsson.

 • 6

  Ordning & reda

  Vi assisterar med att "förpacka" och organisera bolaget mot marknaden. Det gäller allt från logga till brevpapper, marknadsaffärsplaner. Våra specialister: Mia Lindeberg, Rickard Eriksson och Jonas Lindeberg

 • 7

  Juridik

  Vi samverkar också med affärsjurister som hjälper till om de stora juridiska problemen skulle dyka upp. Våra specialister: Lars Bjering, LRF Konsult, och Henrik Adenmark, Settla Law (skattejurist).

 • 8

  Avtal

  En stor del av avtalsskrivandet kan vi hjälpa till med. I problematiska sammanhang kopplar vi förstås in jurist. Våra specialister: Lars Bjering, LRF konsult och Robert Bengtsson.

 • 9

  Bidragsansökningar

   Vi hjälper till att hitta källor från vilka just ditt företag kan söka bidrag. Och vi skriver era ansökningar. Källorna kan finns i Bryssel, Stockholm eller i er regionshuvudstad. Våra specialister: Mia Lindeberg och Robert Bengtsson.

 • 10

  Lösenordshantering

  Det blir allt viktigare att se till att dina lösenord är säkra och lätta att kunna hitta när de behövs. Det finns system och logik för att du verkligen skall känna dig trygg. Det finns också en tjänst som vi berättar om och förmedlar. Våra specialister: Mia och Leon Lindeberg.

Administration och Personal

Administration låter tråkigt för de flesta företagare. Det är din sak att se till att verksamheten flyter på utan krångel. Det är din sak att se till att medarbetarna har de verktyg man behöver.

 • 11

  Administration

  För bolag som omsätter under tio miljoner kronor hjälper vi till med all slags ekonomisk administration. Vi samarbetar med en välrenommerad revisionsbyrå och sammanför er gärna med en revisor, som kan ge er all finansiell rådgivning, som behövs. Våra specialister: Johan Wigell, Ingrid Ottosson och Mia Lindeberg.

 • 12

  Styrelseuppdrag

  Ordförande, ledamot eller suppleant. Allt efter era behov. Robert Bengtsson hjälper till att hitta rätt person. Det finns mängder av resurspersoner i stallet.

   

 • 13

  Ordning & reda

  Vi assisterar med att "förpacka" och organisera bolaget mot marknaden. Det gäller allt från logga till affärsplaner. Våra specialister: Mia Lindeberg, Rickard Eriksson och Jonas Lindeberg

 • 14

  HR, Human Resourse 

  Vi hjälper till med allt som har med personal och lönesidan att göra. Vilket arbetsgivareförbund bör ni tillhöra? Hur bygga relationer med fackförbund? Vår specialist: Mia Lindeberg

 • 15

  Utbildning- och temadagar

   Ämnen, exempel: Digitalisering, Dataskyddsförordningen, Sociala medier, Content Marketing, Skapa en egen Podd, Hur man umgås med massmedia. Våra specialister: Rickard Eriksson och Robert Bengtsson.

 • 16

  Events

  Evenemang för personal eller kunder. Det kan handla om en enskild programpunkt under en konferens, en temadag med föreläsningar och diskussioner, en personalvårdande musik-quiz, en tvåtimmarskurs i konsten att göra thailändska vårrullar eller en annorlunda after work på fredagen.  Vår specialist: Tomas Boman, Boman Event.

 • 17

  Må-väl-tjänster

  Tänk dig att ditt företag reserverar timmen mellan 14.00 och 15.00 (exempel) varje fredag för att bjuda personalen på Må-väl-aktiviteter. Vi förmedlar Yoga och Thaimassage. Tjänster för individer eller grupper. Möjligt att få egen Personlig Tränare, PT. Våra specialister: Isabelle Beaunez-Lundqvist och Sompong Sokhuma.

 • 18

  Flytta utomlands

  Pensionsdags? Dags att lägga bolaget i träda och hantera kassan så smart som möjligt? Vi kan ha tipsen och kontakterna som gör ägaren eller ägarna till det lilla företaget lyckliga (och rika) när pensionen närmar sig. Skatteflykt? Absolut inte.  Skatteplanering? Javisst! Vi förmedlar bra kunskaper oavsett om du/ni vill stanna kvar i Sverige eller flytta utomlands. Våra specialister: Mia Lindeberg, Johan Wigell, Revisorerna, Henrik Adenmark, Settla Law och Robert Bengtsson. Vi samverkar med skattejurister och privatrådgivare på skilda affärsbanker.

Marknadsföring

Annons i tidningen? Nja, knappast! Idag handlar det om att vara nätsmart. Marknadskommunikatören skjuter inte längre med hagelbössa (masskommunikation) utan med prickskyttevapen för att träffa individer och nå fram till interaktion och dialog.

 • 19

  Marknadsföring

  Tro´t eller ej; bra marknadsföring behöver inte vara så dyr nuförtiden. Här handlar det verkligen om att ha koll på de verktyg som Facebook, Google, Snapchat och Instagram har ställt till förfogande. 98 % av dina kunde finns på sociala medier. Det är här du skall uppvakta dem. 

 • 20

  Content marketing

  Reportage, journalistik, delning. Vi hjälper till att förpacka goda nyheter om ditt företag som reportage eller artiklar och ser till att dessa blir spridda genom sociala medier. Det är nämligen just detta content marketing handlar om – att skapa seriösa artiklar om din verksamhet som sedan sprids organiserat i de sociala kanalerna. Våra specialister: Robert Bengtsson och en rad frilansande journalister och influencers.